Търговище  12 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

13 проекта са одобрени на първата сесия на Програма „Култура плюс“ в Търговище

13 проекта са одобрени на първата сесия на Програма „Култура плюс“ в Търговище

Култура

13 проекта са одобрени за финансиране на първата сесия на общинската Програма „Култура плюс“ в Търговище. Това информираха от общинския пресцентър. За реализацията на дейностите ще бъдат отпуснати общо 41 906 лв. от общинския бюджет.
18 предложения постъпиха в обявения през февруари едномесечен срок за кандидатстване. Три проекта са оттеглени от кандидатите, един е с отказ за финансиране, а друг не е допуснат до разглеждане от оценяващата комисия.
По Програма „Култура плюс“ финансово се подпомагат творци и творчески състави за реализацията на културни прояви и инициативи в общината. На едно проектно предложение се отпускат до 5000 лв.
Правилата по програмата бяха приети от Общинския съвет в края на 2022 г. Късното приемане на държавния бюджет, а съответно и на общинския през 2023 г., обаче възпрепятства обявяването на първата конкурсна сесия тогава.
Оказването на подкрепа за творците и организациите в сферата на културата, чрез приемане на Програма „Култура плюс“, е в управленската програма на кмета д-р Дарин Димитров.
Регистърът на постъпилите предложения, в който са описани и рецензиите на комисията, е публикуван в сайта на Община Търговище:
https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/humanitarian/culture/ProgramaKulturaPlus/RegistarPP/registar24
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top