Търговище  32 °CНеделя, 1- ви Окт.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

21 рисунки на деца от областта ще участват в международния конкурс „С очите си видях бедата“

21 рисунки на деца от областта ще участват в международния конкурс „С очите си видях бедата“ Източник: МВР

Търговище

В сградата на РДПБЗН-Търговище бяха журирани рисунките, класирали се за областния етап на международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата" - 2023 г. Комисия, включваща служители на регионалната дирекция и преподаватели по изобразително изкуство, извърши оценяване на 105 детски рисунки. Взето бе решение 21 от представените рисунки в различни категории и възрастови групи да бъдат изпратени за участие в националния етап от конкурса през месец юни 2023 г. в ГДПБЗН – МВР.Сред заслужилите участие на националния етап от международния конкурс „С очите си видях бедата“ в първа категория участници - „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищното образование“, са девет произведения. Техни автори са ученици на III ОУ „Петков Рачов Славейков“ - град Търговище; I СУ „Свети Седмочисленици“ - град Търговище; ДГ „Зарайск“ - с. Зараево, група Светлен, общ. Попово; ОУ „Никола Вапцаров“ -  гр. Попово.
Шест рисунки, авторите на които са представители на ШИИ „АРТ-Попово“ - град Попово, и ЦПЛР Обединен детски комплекс, град Търговище ще представят област Търговище на националния етап във втората конкурсна категория участници - „Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство“.
Шест рисунки от областта ни ще участват в третата от категориите участници в конкурса - „Деца и ученици от училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение. Авторите на  рисунките са представители от ЦСОП Търговище и СУУУС „Свети Иван Рилски“, гр. Търговище.
На всички класирали се участници за националния етап от конкурса бяха раздадени грамоти.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top