Търговище  12 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

538 нарушения на скоростните режими за едно денонощие

538 нарушения на скоростните режими за едно денонощие

Област

538 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС са констатирани за времето от 00.00 ч до 23,59 ч на 19 април. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище. Инспекциите са проведени на 15 контролни точки на територията на област Търговище. Най-голям брой от тях са установени с т. нар. лазерна тринога - 390. За констатираните нарушения на съответните водачи на МПС ще бъдат връчени електронни фишове.
Този 24-часов маратон за контрол на скоростта бе част от акция „Скорост", проведена от 15 до 21 април във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите „Пътна полиция“, чийто пълноправен член е и нашата страна. Според статистиката именно нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са най-сериозната причина за причиняването на тежки пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.
За постигане на ефективен контрол по време на превантивната акция  на територията на област Търговище полицейските екипи използваха всички налични технически средства за контрол на скоростта – както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. В екипите освен служители на сектор „Пътна полиция“ бяха включени и служители на „Охранителна полиция“ в Дирекцията и районните управления в състава й, които имат правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.
В хода на превантивната полицейска акция по пътищата и улиците в област Търговище са констатирани общо 1578 нарушения на скоростните режими. От тях 995 са регистрирани в населените места на областта,  а 583 - извън тях.
Инфо Търговищe
 
 


Прочетете също
Top