Търговище  32 °CНеделя, 1- ви Окт.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

78 автомобила бяха проверени за два часа при акция на полицията

78 автомобила бяха проверени за два часа при акция на полицията Източник: МВР

Област

Днес за времето от 10 до 12 ч на път I-4/София-Варна/, км 245+791-  в местността „Фисека“ в община Търговище, бе проведена специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол с цел подобряване на пътната обстановка чрез прилагане на нулева толерантност към нарушителите на пътя. В  акцията участваха  екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на „Охранителна полиция“ в РУ-Търговище, както и екипи на БГ ТОЛ. Стремежът е чрез използване на този метод да се обхванат максимален брой водачи и превозни средства, които да бъдат проверени. Водачите бяха спирани вдясно от пътното платно в посока на движение гр. Шумен.
В рамките на два часа  контролните органи са проверили 78  МПС,  от които - 64 леки,  и 14 – товарни автомобила.  За установените нарушения са съставени 2 акта по Закона за движение по пътищата/за нередовни документи на водачи на МПС/. и един акт – по Кодекса за застраховането/за управление на МПС без валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност“/. По време на превантивната акция днес полицейските служители са наложили и 3 глоби по фиш за други нарушения по Закона за движение по пътищата. 3 акта за установяване на административно нарушение са съставили по време на съвместната операция и служители на БГ ТОЛ. Те също са наложили за констатирани от тях нарушения 3 глоби по фиш.    
Активният контрол, осъществяван по пътищата в област Търговище с цел подобряване на пътната безопасност и намаляване на травматизма по тях, продължава.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top