Търговище  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82993 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Акт за изхвърляне на обемни и строителни отпадъци в и до контейнерите съставиха контрольорите на Общината

Акт за изхвърляне на обемни и строителни отпадъци в и до контейнерите съставиха контрольорите на Общината Източник: Община Търговище

Търговище

Акт за изхвърляне на обемни отпадъци и строителни материали в и до контейнер за битови отпадъци съставиха контрольорите на Община Търговище на 21 март. Нарушението е констатирано на ул. „Панагюрище“ в града и е извършено от физическо лице.
Глобата, предвидена в Наредбата за опазване на обществения ред, е в размер от 300 лв. до 1000 лв. за физическите лица. За юридическите лица санкцията е имуществена, от 1400 лв. до 4000 лв. Размерът на глобата в конкретния случай ще бъде определен в наказателното постановление, което предстои да бъде издадено.
Припомняме, че Община Търговище има сключен договор за безвъзмездно предаване на едрогабаритни отпадъци с фирма „Марекс“ ЕООД. Площадката, на която се приемат отпадъците, се намира в промишлената зона на град Търговище, на ул. „Железничарска”.
Електронно и електрическо оборудване се извозва безвъзмездно от адресите на гражданите на 21 число всеки месец. За целта предварително се подава заявка на телефоните на фирма „Елтехресурс“ АД: 0800 14100, 0887 77 19 73 и e-mail: order@makmetal.eu.

Строителни отпадъци до 1 кубик също се извозват безплатно, след подаване на заявка в Общината, на тел.: 0601 68 686 или 0601 68 658. Извозването е всеки петък. Отпадъците трябва да бъдат поставени в чували, които се изнасят на улицата пред обекта не по-рано от деня на транспортирането им. За количества над 1 куб. м се заплаща такса от 1,60 лв./куб. м за строителни отпадъци и 0,80 лв./куб. м за земни маси. Извозват се със собствен транспорт или с такъв на Общинското предприятие БКС. Цената на транспортната услуга се определя съобразно разстоянието от адреса до склада за строителни отпадъци в село Пролаз.
Регистърът на площадките за предаване на различните видове отпадъци е публикуван тук. 
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top