Търговище  21 °CЧетв, 1- ви Юни
USD  1.82839 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Дарин Димитров: Очаквам ГЕРБ да затвърди позициите си като първа политическа сила

Дарин Димитров: Очаквам ГЕРБ да затвърди позициите си като първа политическа сила Източник: ПП ГЕРБ

Политика

Интервю с д-р Дарин Димитров, областен координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище и кмет на община Търговище.

Г-н Димитров, отминалата тежка и неприятна 2020 година бе белязана от пандемията КОВИД -19. Как  това се отрази върху местните структури на ГЕРБ?

Отминалата 2020 г. ни изправи пред най-голямото до този момент предизвикателство на 21 век, което се отрази сериозно на цялото общество. КОВИД-19 изцяло промени света, който познавахме. Въвеждането на извънредното положение и противоепидемичните мерки утвърдиха един по-различен начин на общуване и комуникация между хората във всички сфери на живота, включително партийната. Местните структури на ГЕРБ от област Търговище също се адаптираха към случващото се. Посрещахме както делничните, така и празничните дни физически дистанцирани, но без да прекъсваме комуникацията по между си в електронна среда. Тогава преустановихме редовните събрания с членовете на партията в различните структури от областта, както и срещите с наши симпатизанти. И до днес се отнасяме с изключителна отговорност към здравето на всички тях, спазвайки противоепидемичните мерки за безопасност.

Похвалете местната дейност на ръководената от Вас партия.

Постигнатото до тук е отражение на съвместните ни усилия, сътрудничество и открит диалог. Резултатите от всичко изградено по време на правителството на ГЕРБ са видими и са доказателство за свършената работа в цялата страна. На местно ниво винаги сме работили в партньорство с централната власт и имаме добро сътрудничество с правителството и г-н Борисов. Само преди два месеца на Министерски съвет бе взето решение за отпускане на 1 651 000 лв. за ремонт на един от големите булеварди в Търговище - "Никола Маринов", в участъка от светофарите на автогарата до главния път.
В началото на 2020 г. също със средства от правителството успяхме да ремонтираме другия голям булевард - "Цар Освободител", на изхода на Търговище към Велико Търново и София. С тези възможности ще завършим всички входни и изходни пътни артерии на града.
В началото на месец януари тази година спечелихме проект за подмяна на уличното осветление, по който ще бъдат обновени 3114 лампи на територията на гр. Търговище и кварталите Въбел и Бряг.
Отново в началото на 2021 г.бе даден старт на нова социална услуга - "Асистентска подкрепа". 139 потребители ще получават специализираната услуга, която ще включва ежедневна подкрепа в домашна среда до 4 часа на ден.
Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ Търговище единодушно подкрепи Бюджет 2021. Над 71 млн.лв. е неговата макрорамка, а общият размер на приходите е над 69 млн. лв. С този балансиран и изпълним бюджет община Търговище ще продължи своето обновяване.
Още много примери могат да бъдат дадени в икономически, образователен, социален план. Това, което изредих е малка част от случващото се, само в последните месеци.
А в самите структури на ГЕРБ от областта, въпреки пандемията, и през 2020 г., и в началото на настоящата расте броят на новоприетите членове. Те споделят идеите и решенията на ГЕРБ, припознават себе си в каузата, споделят своята гражданска позиция за всичко, което се случва, а това ни дава нови сили да вървим напред в избраната посока на развитието на страната ни.

На 4 април са насрочени парламентарните избори. Каква е готовността на ръководената от Вас организация за тези избори?

Готови сме за предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 година. Структурите на ПП ГЕРБ в област Търговище са мобилизирани, създадена е необходимата организация, съобразена с условията на пандемията. Въпреки трудностите продължаваме напред, всеки ден сме сред хората и работим за тях. Чувайки проблемите им, се стремим винаги да бъдем полезни. А с добрия екип, който сме създали можем да надграждаме постигнатото.
Към този момент проведохме номинациите за депутатската листа на партията в нашата област. Членовете на ГЕРБ от Търговище, Попово, Омуртаг, Антоново и Опака имаха възможност да направят до три предложения за народни представители. Обобщихме резултатите и ни предстои да ги представим пред Изпълнителната комисия на партията.
Изборите, които предстоят ще бъдат тежки, но ще се справим, отстоявайки позициите си заедно и каузата ГЕРБ.

В какво се целите и какво очаквате да се случи след 4 април 2021г.?

ПП ГЕРБ да затвърди позициите си като първа политическа сила - това очакваме на предстоящите избори. Също така да бъде съставено стабилно правителство, за да продължи изграждането на модерна България. ПП ГЕРБ доказа, че изпълнява своите обещания към хората с отговорност, с действия, с неуморна работа. Така ще бъде и след 4 април 2021 г.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top