Търговище  29 °CВторник, 23- ти Юли
USD  1.79632 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Почистват клони и зелени отпадъци след бурята в Търговище

Почистват клони и зелени отпадъци след бурята в Търговище Източник: Община Търговище

Търговище

Общинското предприятие (ОП) „Флора” започва почистване на клони и зелени отпадъци след разразилата се вчера буря, придружена с пороен дъжд и градушка в Търговище, съобщиха от Общината.
Екипите работят на ул. „Поп Сава Катрафилов”. След това ще преминат към ул. „Кап. Данаджиев” и жилищната зона в кв. „Боровец”. Именно в тази част на града са и по-голямата част от пораженията - счупени и прекършени клони.
В Общината няма постъпили сигнали за паднали дървета на територията на града.
В Община Търговище има забрана за кастрене на клони до края на юни. Тя е издадена от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен след постъпили сигнали от жители на града ни, които са против оформянето на короните. Основен мотив за забраната е гнезденето на птиците.
След края на юни ОП „Флора” планира да възобнови дейностите по оформяне на короните. От Общината призовават гражданите да се отнасят с разбиране към екипите, тъй като не са редки случаите на вербална агресия и заплахи за саморазправа с тях.
Кастренето и оформянето на короните е от важност не само за бъдещото развитие на едно дърво, но и за опазването на живота, здравето и имуществото на гражданите, в случай на силни ветрове и бури.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top