Търговище  27 °CВторник, 23- ти Юли
USD  1.79632 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище

Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище

Търговище

Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост. Това съобщиха от общинския пресцентър. Градът ни е сред десетте областни центъра в България, които Министерството на иновациите и растежа одобри за финансиране по  Програмата за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции.
Паркът ще бъде създаден и ще функционира на основата на публично-частно партньорство между общинския „БКС Индустриален парк Търговище” ЕООД и „Прима Магна Груп” АД. Акционерното дружество заяви желание за партньорство пред Общината през 2023 г. и ще осигури част от необходимите имоти, върху които ще бъде изградена зоната.
Според изискванията на Програмата е необходимо да бъдат осигурени поне 300 дка за обособяването на индустриалния парк. В обхвата му ще се включат частни и общински имоти в промишлената зона на града.
Набелязани са терени, които са в близост до главния път София-Варна, до железопътна линия и с възможност за изграждане на необходимата техническа инфраструктура - захранване с електричество, ВиК и други.
Проектът е на обща стойност от над 34 млн. лв. От тях 27 млн. лв. са осигурени от Програмата, а останалите са съфинансиране от „БКС Индустриален парк Търговище” ЕООД и „Прима Магна Груп” АД.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top