Търговище  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82993 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кметът на Търговище издаде заповед за забрана на брането на липов цвят

Кметът на Търговище издаде заповед за забрана на брането на липов цвят

Търговище

Заповед за забрана на брането на липов цвят издаде кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. Това съобщиха от общинския пресцентър.
Забранено е брането както от насаждения, така и от отделни дървета, попадащи в площи, които са общинска собственост.
Не е позволено и рязането, чупенето на клони и увреждането на дърветата, както и смитането на липовия прашец и ползването му за търговия.
Контролът в рамките на града се осъществява от директорите на Общинските предприятия „Флора“ и „Социални и охранителни дейности“. В населените места отговорни за това са кметовете и наместниците. Съдействие за контрола ще се оказва и от Районно управление „Полиция“ в Търговище.
На нарушителите ще се съставят актове за установяване на административни нарушения. Предвидените санкции са от 100 лв. до 500 лв. за физическите лица, а за юридическите е имуществена, в размер от 1000 лв. до 5000 лв.
При констатиране на нарушения гражданите могат да подават сигнали на телефони: 0601/68 612 и 9691 68 686 в Община Търговище.
Заповедта на кмета е публикувана в уебсайта на Община Търговище:
https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/mayor/list.released.acts/zapovedi2024/zapoved-lipov-tsvyat
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top