Търговище  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82993 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кметът на Търговище подписа договор за 3,7 млн. лв. за довършване на депото за битови отпадъци

Кметът на Търговище подписа договор за 3,7 млн. лв. за довършване на депото за битови отпадъци Източник: Община Търговище

Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров днес подписа договор за 3,7 млн. лв. със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Това съобщиха от общинския пресцентър. Средствата ще бъдат отпуснати по Националната инвестиционна програма и са за довършване на втората клетка на депото за битови отпадъци край с. Пайдушко.
Сумата ще бъде използвана за изграждането на обслужващите клетката пътища, за оборудване, изграждане на инсталациите в обслужващите постройки и други. Ако средствата бъдат преведени на Общината в кратък срок, строителството може да приключи до края на тази година.
Припомняме, че през февруари кметът подписа договори за финансиране на други 4 проекта за 14 млн. лв. Те са за ремонт на сградата на бившата Земеделска банка в центъра на града, за основен ремонт на спортна зала „Иван Ангелов“, за благоустрояване на зоната на общинските пазари и за изграждане на довеждащ водопровод до с. Овчарово.
През юни общините ще имат възможност да подадат искания за включване на още проекти в инвестиционната програма за капиталови разходи. Община Търговище планира да кандидатства за финансиране на ремонти на общински пътища.
Общият финансов ресурс, който може да бъде отпуснат на Общината по програмата, е 50 млн. лв.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top