Търговище  14 °CПетък, 24- ти Септ.
USD  1.66951 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кметът на Търговище проведе онлайн среща с младежи

Кметът на Търговище проведе онлайн среща с младежи Източник: Община Търговище

Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров днес проведе онлайн среща с участници в проект по програма „Eразъм +“, свързан със задържането на младите хора в малките градове и населени места. Организатор е „Академия за активни младежи“, в която членуват и млади хора от града ни. Именно Търговище трябваше да бъде домакин на дейностите по проекта през изминалата и тази седмица, но епидемичната обстановка наложи провеждането им в дигитална среда. 
В срещата участваха над 30 младежи, на възраст от 18 до 29 г., от Франция, Италия, Чехия, Турция и България. Те представиха пред кмета генерираните от тях идеи за привличане на младите хора в града ни. Сред предложенията са организиране на обучения в сферата на земеделието и екологичния начин на живот, дигитализация на администрацията, развитие на туризма, оказване на подкрепа за спорта и други.  
„За мен винаги е изключително удоволствие и много полезно да чуя мнението на младите хора. Те винаги ни дават иновативни идеи и е важно да участват по-широко в дискусиите за развитие на градовете“, заяви кметът. Той отговаря и на въпроси какви са предизвикателствата пред администрацията, породени от пандемията, какви европейски проекти се реализират в града ни и други. 
В края на срещата д-р Димитров отправи покана към всички участници да посетят Търговище на следващ етап, когато епидемичната обстановка го позволява. 
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top