Търговище  8 °CСряда, 20- ти Окт.
USD  1.6781 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кметът на Търговище се срещна с посланика на Република Турция

Кметът на Търговище се срещна с посланика на Република Турция Източник: Община Търговище

Търговище

Възможностите за взаимно сътрудничество в сферата на туризма, икономиката и културата обсъдиха днес кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и посланикът на Република Турция Нейно Превъзходителство Айлин Секизкьок. На срещата, състояла се в Община Търговище, присъстваха още Генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел, съветници, аташета и секретарите в Посолството на Турция в София и Генералното консулство.
Д-р Димитров запозна гостите с историята на Търговище и древния и средновековен град Мисионис, както и с вековните традиции на пролетния панаир. 

„Градът ни винаги е бил пресечна точка на различни култури и хората тук винаги са съжителствали в хармония и разбирателство помежду си“, заяви кметът. Той изтъкна също, че най-големият работодател в общината е именно турска компания за производство на стъкло.
Нейно Превъзходителство Айлин Секизкьок пък изрази готовност, при желание от страна на Община Търговище, да съдейства за побратимяването ни с община от Турция, с цел засилване на икономическите връзки и привличането на инвестиции в региона. 
Участниците в срещата изразиха надежда за скорошно приключване на пандемията, за да бъдат възобновени и активните контакти в сферата на културата и туризма. 
По време на срещата кметът връчи на посланик Секизкьок плакет и сувенири на Община Търговище.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top