Търговище  12 °CСъбота, 2- ри Март
USD  1.80878 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Конкурс Наградите на БАИТ за 2023 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии

Конкурс Наградите на БАИТ за 2023 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии

Област

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) отправя покана къ  преподаватели, студенти и ученици да се включат в конкурса Наградите на БАИТ за 2023 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии.
Близо 20 са подадените кандидатури в отделните категории на конкурса към момента. Засилен интерес има към категориите „Журналистически принос“ и „Успешен български ИКТ продукт/услуга“, които са с по 5 участници. 
Преподавателите и студентите/учениците имат възможност да кандидатстват в две от категориите – Образователна награда и Младежка награда.
Регистрацията е безплатна!
Образователната награда тази година търси да отличи
компании, които активно си сътрудничат със средни училища по проекти като предоставят свои служители като помощник учители в училища и/или създали своя методика, учебна програма, курс за учители за практическо обучение в компаниите;
иновативни интегрирани програми между висши училища и компании за подготовка на ИКТ кадри;
иновативни интегрирани програми между висши училища с различен профил – технически и хуманитарни за обучение на студентите;
иновативни интегрирани програми между български и чуждестранни висши училища с различен профил – технически и хуманитарни за обучение на студентите;
висши училища, подкрепящи средното образование чрез специално разработени програми за тях и предоставянето на университетски преподаватели за воденето на отделните дисциплини.
В категорията „Младежка награда“ могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат създадена собствена разработка/продукт въз основа на ИКТ. През 2022 г. победител в категорията бе Тонислав Троев, студент в ШУ “Епископ Константин Преславски” с Платформа за автоматизирани тестове.
Победителите в конкурса ще получат пакет за обучение в цялостна програма за Agile Project Management, която включва 10 семинара с фокус върху различна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks. За победителите са предвидени и годишни абонаменти за правноинформационни системи „Сиела Норми“ и ваучери, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела“. Отличените в конкурса ще получат и сборника „Дигитални истории“ с автограф от автора Георги Караманев. В него миналогодишният победител в Журналистическата категория на Наградите на БАИТ, търси отговорите на 8 големи въпроса, пред които ни изправят технологиите днес.
Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 15 декември 2023 г.
Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на Наградите.
Тази година конкурсът е със специалното участие на Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk, първата българска компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара, и на българския учен и писател Георги Бърдаров, носител на Награда за литература на Европейския съюз.
Връчването на наградите ще се състои през м. февруари 2024 г. Христо Борисов и Георги Бърдаров ще дадат визионерско начало на церемонията с диалог между технологичната и хуманитарната сфери. На сцената ще чуем гледните точки на ИТ предприемача и хуманитариста.  За аудиторията предстои вдъхновяващ разговор за това как технологиите променят бизнеса и начинът ни на живот, за ролята на изкуствения интелект и какво бъдеще ни очаква. Двамата ще връчат и Наградата за специален принос на отличения в 13-ото издание на конкурса.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top