Търговище  8 °CСряда, 20- ти Окт.
USD  1.6781 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Над 5600 ученици прекрачиха прага на училищата в община Търговище

Над 5600 ученици прекрачиха прага на училищата в община Търговище Източник: Община Търговище

Търговище

Успешна учебна година пожела кметът на Търговище д-р Дарин Димитров на всички ученици, учители и родители на тържествената церемония, организирана в I ОУ „Христо Ботев“ по случай 15 септември.  
„И тази учебна година носи своите предизвикателства, но нека те не Ви плашат, а Ви мотивират да се развивате и да вървите уверено по пътя на познанието“, се обърна към учениците д-р Димитров. Той благодари на учителите за усърдната им работа в условията на пандемия и призова за отговорност и стриктно спазване на противоепидемичните мерки от всички, за да се гарантира един спокоен и присъствен учебен процес.
Кметът изпрати поздравителни адреси и до останалите 20 учебни заведения в общината. 

5607 ученици са записани във всички 21 училища, функциониращи на територията на община Търговище. Те ще се обучават в 284 паралелки. 
Прага на класните стаи за пръв път прекрачват и 451 първокласници. Броят им е с 29 повече в сравнение с предходната година. 
В подготвителните групи в детските градини ще се обучават 817 деца, на 5 и 6-годишна възраст, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка. Общо 37 са те в трите групи в училищата в село Подгорица, Голямо Ново и в I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище. 
Съгласно заповедта на министъра на образованието и науката, празненствата днес се организират по различно време за отделните випуски. За родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, се обособяват отделни зони. 
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top