Търговище  8 °CСряда, 20- ти Окт.
USD  1.6781 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Обновиха детски градини с помощта на Посолството на САЩ

Обновиха детски градини с помощта на Посолството на САЩ Източник: Община Търговище

Търговище

Кметът д-р Дарин Димитров днес проведе среща с представители на Отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в България и Екип за гражданско-военни отношения 1521. Поводът е обновяването на две детски градини по Програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ.
„Благодаря за оказаната подкрепа и решението да реновирате не една, а две сгради. Благодаря и за професионализма при изпълнението на проекта“, заяви д-р Димитров.  
От своя страна, представителите на Посолството и военните изказаха своето удовлетворение от коректното отношение от страна на местната администрация и експедитивното изготвяне на цялата документация по проекта. 

Припомняме, че детските градини, които са обновени, са Детска градина № 6 „Пролет“ и сграда „Славейче“ на Детска градина № 11 „Звънче“. Те бяха определени за включване в Програмата след посещение в Общината и на място в заведенията от американските военнослужещи.
Вследствие на ремонтите, започнали през януари тази година, фасадите и на двете градини вече са цялостно обновени. Положена е топлоизолация, а дограмата е подменена. Обновени са и санитарните възли. Ремонтите бяха възложени на фирма от Варна, с която Военноморските сили на САЩ имат сключен договор. 
Детска градина „Звънче“ посрещна своите възпитаници в обновената си база днес. Детска градина „Пролет“ пък ще отвори врати през октомври, тъй като в момента там се извършват довършителни дейности. 
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top