Търговище  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82993 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Обявиха обществена поръчка за ремонта на спортна зала „Иван Ангелов“

Обявиха обществена поръчка за ремонта на спортна зала „Иван Ангелов“ Източник: Община Търговище

Търговище

Община Търговище обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта на спортна зала „Иван Ангелов“. Това информираха от пресцентъра на местната власт. Заложените в поръчката дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода 1959-1964 г.
В проекта са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност - подмяна на дограмата и топлоизолация на фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на мълниезащита, климатизация на залата и на сервизните помещения.
Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допълнителни аварийни изходи, за да отговаря съоръжението на съвременните изисквания за безопасност. По трибуните се предвижда още разширяване на подходите и подмяна на старите седалки с прибиращи се такива. Предвиждат се дейности по подмяна на амортизирани настилки и цялостно вътрешно освежаване на стени и тавани.
Лампериите в залата ще се премахнат и на тяхно място ще се положат акустични стенни пана. Ще има нови осветителни тела, озвучителна система и електронни табла, както и нови санитарни възли.
Заложени са мерки за осигуряване на достъпна среда, чрез изграждането на рампа и обособяване на специални места за хора с увреждания. Ще бъде изграден и санитарен възел, отговарящ на изискванията за достъпност.
Предвидени са още обновяване на площадките и стълбите, намиращи се северно от сградата, както и обособяване на зона за отдих, и други дейности, подробно описани в документацията.
Прогнозната стойност на поръчката е 2,87 млн. лв. без ДДС. Те ще бъдат предоставени на администрацията по Националната инвестиционна програма за капиталови разходи на общините.
Срокът за подаване на оферти е 8 юли 2024 г. Поръчката е публикувана в единния портал за електронни обществени поръчки:
https://app.eop.bg/today/390548
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top