Търговище  27 °CВторник, 23- ти Юли
USD  1.79632 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Търговище иззе над 14 дка общински пасища, ползвани неправомерно от земеделски производител

Община Търговище иззе над 14 дка общински пасища, ползвани неправомерно от земеделски производител Източник: Община Търговище

Търговище

Община Търговище иззе над 14 дка общински пасища в землището на село Буховци, обработвани неправомерно от частно лице. Площите са били засети с царевица и слънчоглед. Те са иззети на 8 септември, в присъствието на комисия от Община Търговище, полицията, кмета на селото и геодезист.
До изземването се стига след сигнал, подаден в местната администрация от кмета на Буховци Мариян Цанков. При проверка е установено, че три общински поземлени имота, със статут на пасища, се ползват неправомерно. Единият е с площ от 13,5 дка, а другите два са съответно 492 кв. м и 54 кв. м. Имотите граничат с други, обработвани от същото лице.
Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров на нарушителя е даден срок, в който доброволно да освободи общинските имоти. Заради неизпълнение на заповедта се стига и до изземване на площите по административен ред, а засятата продукция е премахната.
Разходите за изземване на имотите са за сметка на ползващия ги неправомерно. Ако не бъдат платени доброволно, сумите ще бъдат събрани по съдебен ред.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top