Търговище  12 °CСъбота, 2- ри Март
USD  1.80878 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Търговище обяви конкурси за директори на Художествената галерия и Регионалния исторически музей

Община Търговище обяви конкурси за директори на Художествената галерия и Регионалния исторически музей Източник: Община Търговище

Търговище

Община Търговище обявява конкурси за директори на Художествена галерия „Никола Маринов“ и Регионалния исторически музей. Това е необходимо поради изтичането на 5-годишния мандат на настоящите директори.
И за двете позиции се изисква висше образование, степен „магистър“. За художествената галерия тя е в професионално направление „Теория на изкуството“ и/или „Изобразително изкуство“, а за историческия музей – „История и археология“ и/или „Социология, антропология и науки за културата“. Минималният професионален опит за заемане на директорската позиция в галерията е 3 години, а в музея – 5 години.
Освен необходимите заявления, кандидатите трябва да представят и писмена концепция за развитието на съответната културна институция за период от 5 години. Ще бъде проведено и събеседване, по време на което допуснатите кандидати ще трябва да защитят разработките си.
Подаването на документи за участие е в срок до 04.01.2024 г. в Центъра за административно обслужване на местната администрация.
Образци на необходимите заявления и длъжностна характеристика за двете позиции могат да се изтеглят от сайта на Община Търговище, раздел „Актуално – Кариери“. 
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top