Търговище  32 °CНеделя, 1- ви Окт.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Търговище публикува избирателните списъци за местните избори

Община Търговище публикува избирателните списъци за местните избори

Избори

Община Търговище публикува на сайта си избирателните списъци на гласоподавателите в общината във връзка с местните избори на 29 октомври.
Всеки избирател може да провери включен ли е в тях. Справки могат да се правят и на телефона в отдел ГРАО: 0601/68753.
При установяване на несъответствия гражданите могат да подадат заявление за отстраняване на непълноти и грешки в срок до 21 октомври. До 14 октомври пък се подават заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.
Също до 14 октомври е срокът гражданите с трайни увреждания да заявят желанието си да гласуват в подвижна избирателна кутия. Съгласно Изборния кодекс, такава секция се образува при заявяване на желание от поне 10 избиратели.
Всички заявления могат се подават в Центъра за административно обслужване на Общината. Заявленията за гласуване в подвижна секция може да се изпращат и на e-mail: obshtina@targovishte.bg, без да е необходим електронен подпис. Заявления за гласуване по настоящ адрес могат да се подават и на страницата: https://regna.grao.bg/.
Освен онлайн, в Търговище избирателните списъци са обявени и в клубовете на пенсионера и Центъра за административно обслужване на Общината. В населените места те ще бъдат поставени в сградите на кметствата, читалищата и други обществени сгради.
Образци на всички заявления и сроковете за подаването им са публикувани в раздел „Избори“ в уебсайта на администрацията.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top