Търговище  9 °CСъбота, 2- ри Март
USD  1.80878 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Общински съвет – Търговище открива процедура за допълване на списъка със съдебни заседатели към Районния съд

Общински съвет – Търговище открива процедура за допълване на списъка със съдебни заседатели към Районния съд Източник: Община Търговище

Търговище

Общинският съвет в Търговище открива процедура за попълване на списъка на съдебните заседатели към Районния съд за мандат 2024 г. – 2027 г. По време на процедурата за подбор, обявена през септември, са одобрени 10 души.
Определеният брой на заседателите за Търговище обаче е 33.
Припомняме, че кандидатите трябва да са на възраст между 21 и 68 години и да имат настоящ адрес в общината. Те трябва да са със завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, както и да не страдат от психически заболявания.
Съдебни заседатели не могат да са: лица, изпълняващи същите функции в друг съд; общински съветници от съдебния район, за който са избрани; участващи в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели; работещи в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата на национална сигурност, намиращи се в съдебния район, за който са избрани.
Кандидатите трябва да имат предвид, че не могат да бъдат избирани за повече от два последователни мандата към Районен съд – Търговище.
Документите се подават до 8 януари 2024 г. лично от кандидатите в Центъра за административно обслужване на Община Търговище.
Образци на документите и информация за процедурата са публикувани в сайта на Община Търговище, раздел "Общински съвет – Съобщения на Общински съвет".
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top