Търговище  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82993 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Общинското предприятие „Флора“ продължава ремонтите на детски площадки

Общинското предприятие „Флора“ продължава ремонтите на детски площадки Източник: Община Търговище

Търговище

Продължава обновяването на детски площадки в Търговище. С дейностите е ангажирано Общинското предприятие „Флора“. Това съобщиха от общинския пресцентър.
Вече е реновирана комбинираната площадка до блок № 41 в квартал „Запад” 2. Старите настилки са подменени с нови. Монтирани са и нови съоръжения за игра. Сред тях има подходящи както за по-малките деца до 3-годишна възраст, така и за тези до 12 години. Поставени е и тенис маса. Нова е и оградата около зоната за игра.
Следващата площадка, която служителите на ОП „Флора” ще обновят, е тази на ул. „Скопие”. Там вече се премахват старите съоръжения за игра, а ходът на дейностите ще бъде съобразен с метеорологичните условия.
През април Общинското предприятие обнови площадката до Драматичния театър в центъра на Търговище. По-рано през годината беше поставена нова настилка в зоната за игра до Художествена галерия „Никола Маринов”.
Детските площадки на територията на града са 40, а спортните игрища - 7. Община Търговище и ОП „Флора” всяка година отделят средства за освежителни и основни ремонти, както и за купуване на нови люлки и уреди за игра.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top