Търговище  12 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Обсъдиха общинските програми за намаляване на риска от бедствия в Търговищко

Обсъдиха общинските програми за намаляване на риска от бедствия в Търговищко Източник: Областна администрация-Търговище

Област

Заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия се проведе днес в Областна администрация-Търговище, съобщиха от пресцентъра на институцията.
По първа точка от дневния ред на заседанието, водено от областния управител Гергана Цонева, членовете на съвета разгледаха и съгласуваха постъпилите общински програми за намаляване на риска от бедствия. Обсъдено бе и разработването на Областен план за защита при бедствия.
„Ще бъде сформирана работна група от представители на заинтересованите институции, имащи необходимата експертиза, за разработването на областния план за защита при бедствията”, заяви Гергана Цонева.
На заседанието присъстваха още заместник областният управител Димитър Станев, представители на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Басейнова дирекция, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областна дирекция на МВР-Търговище, Военно окръжие, РЗИ-Търговище, РИОСВ-Шумен, Териториална дирекция „Национална сигурност”, Областна дирекция по безопасност на храните и др.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top