Търговище  -5 °CНеделя, 17- ти Януари
USD  1.61332 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Обсъдиха перспективите пред ВиК-сектора в област Търговище

Обсъдиха перспективите пред ВиК-сектора в област Търговище Източник: Областна администрация Търговище

Област

 Днес областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков инициира работно съвещание по проблемите с водоснабдяването в региона и перспективите за отстраняването им в срочен порядък. В срещата взеха участие изпълнителният директор на „Български ВиК-холдинг” ЕАД г-н Илиян Илиев, общинските кметове на Търговище д-р Дарин Димитров, на Омуртаг г-н Ешреф Ешрефов и на Антоново г-н Хайредин Мехмедов, както и управителят на "ВиК"ООД -Търговище инж. Явор Миланов.
Г-н Митко Стайков заяви, че реализирането на проекти, с цел подобряване водоснабдителните услуги за гражданите, промишлеността и земеделските стопани, стои като основна задача в програмата му за настоящата година. „Всичко това, обаче, е свързано с осъществяването на проекти за изграждане и доизграждане на довеждащи водопроводи, за рехабилитация и реконструкция на вътрешна водопреносна мрежа, което от своя страна - с много пари и отговорности”, подчерта той. 
В резюме г-н Илиян Илиев представи възможностите и параметрите, с които "Български ВиК холдинг” ЕАД може да осигурява финансирането на проектни намерения, с цел постигане на качествено и устойчиво водоснабдяване. 
В дискусия с общинските ръководители бяха тълкувани и конкретни проблеми от регионален характер, както и предстоящото преминване на" ВиК" ООД - Търговище към "Българския ВиК холдинг" ЕАД.
Инфо Търговище 

 
 


Прочетете също
Top