Търговище  16 °CСъбота, 27- ми Ноември
USD  1.7322 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Обсъждат промени в Наредбата за таксите и цените на услугите

Обсъждат промени в Наредбата за таксите и цените на услугите Източник: Община Търговище

Търговище

Община Търговище публикува за обществено обсъждане проект за изменение на Наредбата за местните такси и цени на услугите. 
Основните промени касаят актуализация на цените и въвеждането на нови услуги, предлагани от Общинските предприятия „Обреди“ и „Социални и охранителни дейности“, както и от Духовия оркестър. Там, където се предвижда повишение в цените, то е мотивирано с увеличението в разходите за консумативи и поддръжка на различните съоръжения, стопанисвани от предприятията.
По-високи такси се предлагат за ползване на стадион „Димитър Бурков“. За провеждане на тренировъчна дейност в рамките на час ще се заплащат 200 лв., вместо 75 лв., както досега. При ползването и на помощни помещения, като съблекални, баня и сауна, цената е 270 лв./час. За провеждането на официална футболна среща ще се заплаща по 300 лв./час, вместо 100 лв. 
Общинското предприятие „Обреди“ предлага въвеждане на изцяло нови траурни услуги, както и повишение в цените на част от вече съществуващите.
Духовия оркестър пък вече ще има разписани цени за изнасянето на концерти с различна продължителност, участие в дефилета, ритуали и в други прояви. 
В изпълнение на Закона за местните данъци и такси се отменя таксата за издаване на удостоверение за дължим размер на патентния данък. 
Предложения по проекта за изменение на Наредбата могат да се подават в срок до 20 декември, на e-mail: obshtina@targovishte.bg, както и в Центъра за административно обслужване на Общината. 
Проектът е публикуван тук.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top