Търговище  14 °CПетък, 24- ти Септ.
USD  1.66951 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

ОДМВР-Търговище с медали от републиканското по ориентиране

ОДМВР-Търговище с медали от републиканското по ориентиране Източник: ОДМВР Търговище

Търговище


Републиканското първенство по спортно и приложно ориентиране и крос за мъже и жени-служители на МВР, организирано от Спортната асоциация на МВР, се проведе в продължение на три дни в курортния комплекс „Златни пясъци“ в края на миналата седмица. В него сред 15-те клуба-участници от страната, достойно се представи отборът на областната дирекция на МВР в Търговище в състав: Десислава Гатева, Петър Тодоров и Антон Николов.
Шампионска титла и златен медал за дирекцията в една от състезателните дисциплини спечели Петър Тодоров. Той успя убедително да се наложи в надпреварата в класическата дълга дистанция/4 км/ индивидуално за мъже. Много успешно бе представянето в същата дисциплина и на съотборничката му Десислава Гатева, която при едва второто си участие в състезание от такъв мащаб зае призовото шесто място в индивидуалната надпревара при жените. Гатева записа и много добро представяне в щафетното бягане.

Петър Тодоров доказа отново високата си класа и в приложното ориентиране/дисциплина, включваща ориентиране плюс стрелба с малокалибрено оръжие/, където стана вицешампион и се окичи със сребърен медал. В тази дисциплина Десислава Гатева се класира седма, а Антон Николов – 16-ти. 
В крайното комплексно класиране отборът на ОДМВР-Търговище зае седмо място, която е много добър атестат за качествата на търговищките ориентировачи предвид и факта, че те се състезаваха с отбори от клубове в страната, голяма част от които включваха много по-голям брой участници в състезанието.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top