Търговище  12 °CСъбота, 2- ри Март
USD  1.80878 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Одобрен е проектът за ремонт и на II СУ „Проф. Никола Маринов“

Одобрен е проектът за ремонт и на II СУ „Проф. Никола Маринов“

Търговище

Още един проект на Община Търговище за обновяване на училищна сграда е одобрен за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Това е проектът за ремонт на II СУ „Проф. Никола Маринов“.
Първоначално училището бе включено в списъка с резервни проектни предложения по програмата за модернизация на образователната инфраструктура по ПВУ. В Община Търговище обаче постъпи покана за сключване на договор за финансиране.
Планираните ремонти по проекта възлизат на 4,26 млн. лв. Дейностите включват поставяне на външна топлоизолация, подмяна на дограма, ремонт на покрива и различните инсталации. Предвижда се изграждане на фотоволтаична инсталация и цялостен ремонт на системата за отопление. Обновен ще бъде и физкултурният салон. Заложено и изграждането на санитарен възел за хора с увреждания.
През ноември бе обявена обществената поръчка за инженеринг по проекта за ремонт на II СУ. Обявени бяха такива поръчки и за I СУ „Св. Седмочисленици“, и III ОУ „П. Р. Славейков“, които са одобрени по същата програма. IV ОУ "Иван Вазов“ пък фигурира в списъка с резервните предложения. В края на октомври бе потвърдено одобряването на проекта за ремонт на Детска градина №2 "Осми март“.
Към момента на администрация е подписала договорите за финансиране на I СУ и III ОУ.
Ремонтите ще могат да стартират след приключване на всички административни процедури и след постъпване на необходимите средства в местната администрация.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top