Търговище  3 °CПетък, 9- ти Декември
USD  1.85933 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

От кметската виртуална приемна: Ще станем ли втори Перник?

От кметската виртуална приемна: Ще станем ли втори Перник? Източник: Снимка Инфо Търговище

Търговище

Половин час без две минути продължи виртуалната кметска приемна на градоначалника на Търговище д-р Дарин Димитров в петък, 3 април. Търговищенци го засипаха с въпроси от различно естество по време на чата на живо чак до медицински - може ли с кръвна плазма от преболедували да се лекува коронавирусът? 
Гражданите питаха за благоустройството на града, не пропуснаха да поставят и актуалната тема за водата: Ще станем ли втори Перник? "Нямаме големи притеснения за момента", каза д-р Димитров. Според министерски разчети водата в язовир "Тича", който захранва Шумен, Велики Преслав и Търговище, трябва да стигне за година и половина. Напомни, че в понеделник е била отстранена поредна авария по довеждащия водопровод с теч 170 литра в секунда. Димитров каза, че започва и възраждане на "Система Дунав", като алтернативен водоизточник. 
Кметът пое инициативата да се проведе среща-разговор с малкия и средния бизнес, за да се обмисли как общината може да подпомогне местните предприемачи, които изпитват затруднения в условията на извънредно положение и криза.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top