Търговище  12 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Отборът Gin & Tonic спечели Лудогорие Хак 2024

Отборът Gin & Tonic спечели Лудогорие Хак 2024

Търговище

От 19 до 21 април се проведе второто издание на Лудогорие Хак - отборно състезание по програмиране. Имаше тринадесет записани отбора за участие, най-младите участници бяха на 16 години, а най-големите на над 40 години. Всеки отбор се постара както в техническата част, така и в презентирането на проекта си. Състезанието започна в петък вечерта, когато участниците получиха заданието за проекта, който трябваше да изготвят. Условието на заданието беше да се създаде платформа за осъществяване на бизнес контакти, възложена от един от партньорите на събитието - Varnapreneurs.
Отборите работиха успоредно в Дома на техниката в Търговище и в ППМГ “Акад. Никола Обрешков”, Разград. Като имаше и участници от Варна и от Русе. В неделя отборите се представиха пред жури от 5 души.
Отборът победител Gin & Tonic е в състав Белис Алиосманова и Стефан Петров, които са ученици в 11 клас от Първо СУ “Св. Седмочисленици”-Търговище. На второ място се класираха Дигитални пионери - Димитър Николов и Стилиян Илиев, ученици 12 клас в НПТГ “Шандор Петьофи”-Разград. На трето място журито класира отбор Java Rangers в състав Гьокхан Бехчет, Ивайло Йорданов и Реджеб Реджебов, които са завършили училище и се занимават с програмиране в свободното си време.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top