Търговище  8 °CПетък, 5- ти Март
USD  1.63832 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на 6 СИК

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на 6 СИК Източник: Община Търговище

Търговище

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на 6 Секционни избирателни комисии в общината във връзка с предстоящите избори за народни представители на 4 април. В консултациите, които се проведоха на 22 февруари в Общината, участваха всички политически сили, които имат парламентарни групи в 44-то Народно събрание, както и партии и коалиции, които не са парламентарно представени. 
Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за ръководните позиции в една секция в град Търговище и тези в селата Разбойна, Горна Кабда, Цветница, Дралфа и Осен. Участниците в консултациите разясниха, че е налице липса на желаещи да участват на ръководни позиции в СИК. 
Общият брой членове на СИК за общината е 846. Съгласно Решение на Районната избирателна комисия, ГЕРБ участва в СИК с 298 членове и има 104 места в ръководствата на всяка от комисиите. Коалиция „БСП за България“ има 220 членове и участие с по 104 души в ръководството на всяка от комисиите. ДПС има представители в ръководството на 45 комисии и общо 104 човека в секционните комисии. „Воля“ има 21 членове в ръководството и общо 104 души в комисиите. Коалиция „Обединени патриоти” ще бъде представлявана от 104 членове в СИК, като 38 от тях са в ръководството. 
По процедура, в срок до 27 февруари кметът трябва да внесе предложенията за състава на СИК в Районната избирателна комисия. 
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top