Търговище  29 °CВторник, 23- ти Юли
USD  1.79632 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на ОИК в Търговище

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на ОИК в Търговище Източник: Община Търговище

Избори

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Търговище. Това стана по време на консултациите, свикани от кмета д-р Дарин Димитров днес, 21 август.
„Независимо от политическите различия, ОИК в Търговище винаги е работила за провеждането на едни спокойни и сигурни избори. Вярвам, че така ще е и този път“, заяви кметът д-р Димитров.
Определеният брой на членовете на ОИК за Търговище е 11. Председател ще бъде юристът Диана Игнатова, предложена от коалиция „БСП за България”. Заместник-председатели са Тодор Тодоров (коалиция „ГЕРБ-СДС“), Анелия Александрова (коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“), Eлена Дечева (партия „Възраждане“) и Йордан Тошев (партия „Има такъв народ“). Секретар на комисията ще бъде Дениз Хюсниев, предложен от партия ДПС.
Останалите членове на ОИК са Маринела Първанова и Наталия Миланова (коалиция „ГЕРБ-СДС“), Росица Цонева и Петя Велкова (коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“) и Ивелина Иванова (партия „Възраждане“).
Предстои изготвяне на протокол от днешните консултации. След като бъде подписан от всички партии, той ще бъде изпратен до Централната избирателна комисия с предложение за назначаването на ОИК.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top