Търговище  26 °CВторник, 17- ти Май
USD  1.85545 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Пиарите на Европейския парламент в България: Ковид пандемията затрудни разговора с хората

Пиарите на Европейския парламент в България: Ковид пандемията затрудни разговора с хората Източник: Интернет

Област

Как се промениха регионалните медии през последните 2 години  с ковид пандемия, варианти на сътрудничество и нови възможности за отразяване на работата на Европейския парламент /ЕП/, тези теми обсъждаха пресаташетата на Бюрото на ЕП в България  Биляна Църноречка и Калина Върбанова с журналисти в Шумен. Подобни срещи вече са проведени в градове в областни градове на Северна България.  Домакин на настоящата неформална среща бе Информационен център „Европа директно” Шумен.
„След пандемията ,по време на срещите ни  журналистите поставят като основен икономическия проблем. Поради ковид кризата много от рекламодателите са се отдръпнали и това е довело до намаляване на състава на работещите в медиите. Друг проблем е доколко институциите и хората са готови да бъдат интервюирани. По труден е разговорът лице в лице”, сподели пред Инфо Шумен Биляна Църноречка.
Тя очаква с отварянето на мерките ситуацията да се подобри. Това е една от причините ние да се срещаме с медиите лице в лице, за да поговорим по приоритетните теми, уточнява пиарът. Според нея регионалните медии са лидери на мнения  и предават най-добре съобщенията от Европа към хората в областите.

„Нашата работа като комуникатори е да достигнем до голяма част от публиката. В първите дни от ковид кризата,    хората започнаха да откриват онлайн пространството, но  през втората година обаче надделя умората от онлайн общуването”, отбеляза Църноречка.
Според колегата й Калина Върбанова медиите в България излагат пред тях като сериозен проблем липсата на финансиране, за да могат да вършат спокойно работата си. Тя вече е констатирала променен начин на работа след пандемията . В смисъл, че хората са свикнали да работят от разстояние без да се срещат на живо и медиите не успяват да постигнат разговор, дебат ,най-вече с институциите по места. И те избягват , нямат желание да отговарят на въпросите им.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top