Търговище  21 °CЧетв, 1- ви Юни
USD  1.82839 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Предстои обществено обсъждане на правилник за финансиране на местни инициативи в Търговище

Предстои обществено обсъждане на правилник за финансиране на местни инициативи в Търговище Източник: Община Търговище

Търговище

Обществено представяне и обсъждане на проект на правилник за дейността на фонд за подкрепа на местни инициативи ще се състои в Търговище на 23 юни. Началото е в 17.00 ч., в зала 74 на Община Търговище.
Проектът ще бъде представен от секретаря на Общината – Христалина  Халачева, Емилия Лисичкова от „Платформа АГОРА“, които съфинансират фонда, както и главният експерт в администрацията Петя Стоянова.
Поканени да присъстват са представители на неправителствения сектор, читалища, образователни и културни институции, управители на етажна собственост, кметове на кметства, както и всички заинтересовани лица.
Припомняме, че фондът ще финансира инициативи, насърчаващи развитието на гражданското общество и подобряване на средата и качеството на живот. Предвижда се всяка година да бъдат публикувани насоки за кандидатстване, в които ще бъдат записани приоритетни области за финансиране. Ще се определя и максималната сума, която ще се отпуска по линия на фонда. Намерението на общинската администрация е първоначално вниманието да бъде насочено към проекти, свързани с подобряване на градската среда. Максималната сума, която ще се отпуска на проект, се предвижда да е 2500 лв.
Освен по време на обсъждането, гражданите могат да дават своите предложения и писмено. Мнения, препоръки и становища се приемат в срок до 27 юни, на e-mail: obshtina@targovishte.bg или в Центъра за административно обслужване на Общината.
Проектът на правилник е публикуван тук. 
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top