Търговище  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82993 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

При над 1/3 от проверените за седмица товарните автомобили са констатирани нарушения

При над 1/3 от проверените за седмица товарните автомобили са констатирани нарушения

Област

Специализирана полицейска операция, включваща засилени проверки на товарните автомобили и автобусите, се проведе от 13 до 19 май в цялата страна. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище. Превантивната акция бе част от годишния календар на „ROADPOL” (Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция”). Операцията е осъществена съвместно от екипи на полицията и на регионалните дирекции на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.
Контролните органи са проверили по пътищата на област Търговище 251 товарни автомобила, като при 82 от тях са установени различни нарушения. Констатирани са 138 случая на нарушения на скоростните режими от водачи на този вид МПС.  Установено е неизползване на предпазни колани при управление на МПС от 14 водачи, 8 случая на управление на товарни автомобили с техническа неизправност, включително нарушения на габаритите (на 2 от тях е наложена забрана да продължат движението си до отстраняване на неизправността), и по 1 случай на управление на автомобил след употреба на алкохол и на тахографско нарушение. Контролните органи са установили и 10 случая на нередовни документите на водачи на товарни автомобили и 3 на  нередовни документи на самото МПС.
В хода на превантивната акция са проверени и 35 автобуса. Установени са 4 случая на управление на автобус със скорост, превишаваща максимално допустимата за пътния участък.
Съгласно календара на „ROADPOL” проверките за движението на този тип превозни средства се извършват три пъти годишно.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top