Търговище  -4 °CЧетв, 3- ти Декември
USD  1.62094 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Продължава проучването на община Търговище за следващия програмен период

Продължава проучването на община Търговище за следващия програмен период Източник: Община Търговище

Търговище

160 души са участвали до момента в проучването на местната администрация за разработването на новия План за интегрирано развитие на общината. До 25 ноември всички желаещи могат да попълнят анкета, в която да посочат най-съществените проблеми на територията на града и населените места и какви да са приоритетите за развитие през Програмен период 2021-2021 г. Онлайн анкетата е достъпна тук: 
https://forms.gle/z6geeaZ6M48R3C9B9 
52% от анкетираните до момента заявяват, че през следващите години трябва да се наблегне на обновяването на тротоарните настилки. Според 49 % е необходимо благоустрояване в междублоковите пространства, а според 46% - обновяване на уличната мрежа. 
Икономическият растеж трябва да е основният приоритет за развитие според 75% от анкетираните. 65% от хората смятат, че най-важно е обновяването на средата за живот, а 38% -  опазването на околната среда. 
Припомняме, че Планът е най-важният документ, който ще определя целите за развитие през следващия програмен период. В него ще са записани и всички проектни идеи, които могат да бъдат реализирани. 
Освен да бъде попълнена онлайн, бланка на анкетата може да бъде изтеглена и във формат .doc от сайта на Общината.
Гражданите могат да изпращат попълнените анкетни карти на e-mail: obshtina@targovishte.bg. 
Разпечатани и готови за попълване бланки са налични в Центъра за административно обслужване на Община Търговище. Те могат да бъдат предадени на място.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top