Търговище  12 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Проверяват язовирите в областта

Проверяват язовирите в областта Източник: Областна администрация Търговище

Област

Под председателството на заместник областния управител Валери Симеонов в пресцентъра на областна администрация –Търговище  се сформира и проведе първото си заседание  междуведомствена комисия,  в чийто състав влизат експерти от    областната администрация- Търговище , държавна агенция за метрологичен и технически надзор, басейнови дирекции, РИОСВ, напоителни системи , ОД на МВР  и РДППЗН. Съгласно действащата нормативна база,  към областният управител веднъж годишно  се  създава такава междуведомствена комисия, в състава на която се включват  представители  на изброените  институции.
Целта на сформиране на тази комисия е да бъдат проверени язовирите в нашата област. Ще се провери техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съоръженията към тях.
Комисията ще състави констативни протоколи след всяка една проверка, в които ще се отразят констатации и предписания към собствениците, като за неизпълнение на предписанията от предходни проверки ще бъде съставен  акт  на установяване на административно нарушение .
Проверките на язовирите в нашата област започват от 06.06.2023г.
Иноф Търговище 
 
 


Прочетете също
Top