Търговище  8 °CЧетв, 23- ти Март
USD  1.81347 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Публикуван за обществено обсъждане е проект на нова Наредба за облика на градските пространства в Търговище

 Публикуван за обществено обсъждане е проект на нова Наредба за облика на градските пространства в Търговище Източник: Община Търговище

Търговище

Община Търговище публикува за обществено обсъждане проект на нова Наредба за специфичните изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на град Търговище. Приемането й е необходимо във връзка с процедурата за саниране на жилищни сгради. Целта е създаване на хармонична и естетична визия на различните градски зони.
Наредбата ще определя изискванията за цветовото оформление на сградите в различните квартали на града. За всяко пространство е определена различна цветова гама. Те са описани в приложения към публикувания проект.
При индивидуално саниране на жилища, които не участват по програми за енергийна ефективност, новата мазилка ще трябва да е в същия цвят, като първоначално положената при изграждането на сградата.
При брандиране върху витрини ще се разрешава рекламната и/или информационна площ да заема най-много 50% от площта на витрините на обекта.
Предвидените глоби за нарушители, които са физически лица, са от 300 лв. до 500 лв. За едноличните търговци и юридическите лица санкцията ще е имуществена, в размер от 500 лв. до 2000 лв.
Разпоредбите ще се отнасят за всички нови инвестиционни намерения, реализирани след датата на влизането в сила на Наредбата.
Предложения по проекта се приемат в срок до 19 февруари 2023 г. Те могат да са подадени писмено в Центъра за административно обслужване на Общината или на e-mail: obshtina@targovishte.bg.
Проектът, заедно с мотивите към него и всички приложения, са публикувани в сайта на Община Търговище. 
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top