Търговище  14 °CПетък, 24- ти Септ.
USD  1.66951 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Работна среща относно картиране на социалните услуги

Работна среща относно картиране на социалните услуги Източник: Областна администрация Търговище

Област

В пресцентъра на Областна администрация – Търговище, под ръководството на зам. областния управител Ивайло Венков, се проведе работна среща относно картирането на социалните услуги в област Търговище. Срещата бе организирана с цел определяне нуждите от ресурси и мерки в сферата,  на социалните услуги планирани за новия програмен период /2021-2027 г/. 
В срещата взеха участие представители на петте общини в обхвата на област Търговище, директорът на РДСП-Търговище и ръководителите на ДСП в региона. 
Бяха представени данни за възможностите, чрез които България би имала достъп до целево финансиране през програмния период, както и за програмите, свързани със строителство и създаване на социални услуги: План за възстановяване и устойчивост; Оперативна програма за развитие на регионите; Програма за развитие на човешките ресурси; Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони 2021-2027 г. 
По време на срещата бе постигнато  пълно съгласие за това в кои населени места и какви нови социални услуги могат да бъдат разкрити на територията на област Търговище.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top