Търговище  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82993 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

С празнично шествие и дефиле на зрелостниците ще бъде отбелязан 24 май в Търговище

С празнично шествие и дефиле на зрелостниците ще бъде отбелязан 24 май в Търговище Източник: Община Търговище Архив

Търговище

С празнично шествие и дефиле на зрелостниците Търговище ще отбележи 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Това информираха от общинския пресцентър.
Началото на програмата в празничния ден ще бъде поставено в 10.30 ч., с шествие от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”. В него ще се включат представители на училищата, образователните и културни институции в общината.
В 18.30 ч. започва дефилето на зрелостниците от Випуск 2024. По червената пътека пред сградата на Община Търговище ще преминат абитуриенти от 9 училища в града.
Шествието и дефилето ще протекат по предварително съгласуван с полицията и училищните ръководства ред и график. Директорите следва да запознаят класните ръководители, родителите и учениците с тях, за да преминат проявите спокойно и при добра организация. Схемите на разполагане и редът за преминаване в шествието и дефилето ще бъдат публикувани в уебсайта на местната администрация:
https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/actual/news/24-may-2024
По традиция в навечерието на празника - на 23 май, ще бъдат връчени и годишните награди на Общината за образование, култура и изкуство. Това ще се стане на тържествена церемония в Драматичния театър.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top