Търговище  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82993 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Семейни фирми могат да кандидатстват за 117,5 млн. лв. по Програмата за конкурентоспособност

Семейни фирми могат да кандидатстват за 117,5 млн. лв. по Програмата за конкурентоспособност

Област

Семейните фирми, предприятията от творческите индустрии и занаятите могат да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ в размер на 117,5 млн. лв. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на иновациите и растежа. Процедурата по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията” (ПКИП) ще подкрепи подобряването на производствения капацитет на микро- и малки предприятия.
Те могат да кандидатстват за придобиване на нови машини, съоръжения, оборудване, инструменти, както и специализиран софтуер. Предвидена е и възможност за насърчаване на пазарното представяне чрез създаването на онлайн магазин за продуктите или услугите, предлагани от предприятията. По процедурата се предоставя подкрепа и за въвеждането на ИКТ системи/модули за подобряване на управленските, производствените и логистичните процеси във фирмите.
Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по проектите на семейните фирми, предприятията от творческите индустрии и занаятите е 15 000 лв., а максималният - 150 000 лв. Съфинансирането, което ще се предоставя по линия на ПКИП, е до 75% за семейните предприятия и тези от творческите индустрии, а за фирмите от сектора на занаятите - до 85%.
Кандидатстването е изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 на следния линк:
https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/a7078bcc-df9d-49ba-a5e5-ee054645e3aa
Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 16 септември 2024 г.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top