Търговище  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82993 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Специални мерки в навечерието на абитуриентските балове

Специални мерки в навечерието на абитуриентските балове

Област

В Областната дирекция на МВР и районните управления в състава й е създадена организация за  осигуряване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата по време на абитуриентските балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май в областта. Това съобщиха от ОД на МВР-Търговище.
Засилено полицейско присъствие ще има както в районите на учебните заведения, така и край хотели и заведения, където ще празнуват абитуриентите. Всички празнични събития на обществени места ще бъдат охранявани от служители на реда. Предприетите мерки са координирани с Регионалното управление на образованието в Търговище и с ръководствата на училищата, общините и фирмите, ангажирани с охрана на обектите. Допълнително е проверено състоянието на пожарната и аварийна безопасност в тях с цел своевременно отстраняване наличието на предпоставки за възникване на произшествия и инциденти. Обърнато е особено внимание върху спазване изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, забраняващ носенето на огнестрелно оръжие и употребата на пиротехнически изделия в питейни и увеселителни заведения.
Акцентът на предприетите мерки е поставен върху осигуряване на безопасността и сигурността на движението по пътищата в областта и вътрешноградската пътна мрежа. Активният превантивен контрол ще бъде насочен към маршрутите с очаквано интензивно движение на празнуващи и техните близки, включително и след приключване на баловете в нощните часове. До края на учебните занятия на зрелостниците полицейски служители продължават да провеждат с тях превантивни беседи, свързани с безопасността на движението по пътищата, като на младежите се дават препоръки за безопасно пътуване и придвижване към местата за провеждане на абитуриентските балове.
Органите на реда ще санкционират празнуващи, качили се да шофират под въздействието на алкохол и наркотици. Показването през прозореца на автомобилите също ще се санкционира с глоба от 50 лв.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top