Търговище  22 °CПон, 17- ти Май
USD  1.61332 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Тютюн без бандерол и незаконни дърва установени при акция в Омуртаг

Тютюн без бандерол и незаконни дърва установени при акция в Омуртаг Източник: МВР

Област

Специализирана полицейска акция за противодействие на  битовата престъпност, подобряване на пътната безопасност и намаляване на травматизма по пътищата бе проведена днес от служители на РУ-Омуртаг на територията на две села в община Омуртаг–Беломорци и Презвитер Козма. По време на операцията в двете села бяха изградени и функционираха 4 контролно-пропускателни пункта. Допълнително работеха и три мобилни екипа от полицейски служители. Проверени са  92 моторни превозни средства и 118 лица.
В хода на превантивната акция е установено, че в частен дом в с. Беломорци – собственост на 47-годишна жена, се съхраняват 1,5 пространствени кубически метра дърва за огрев без контролна горска марка за тях. По случая се извършва проверка по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс. В частен дом в с. Презвитер Козма  - собственост на 60-годишен мъж, са установени съхранявани 2 кг ситно нарязан тютюн, необлепен с акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон. По случая е образувана проверка по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс.
  При осъществяваната превантивна дейност по безопасността на движението за констатирани от тях нарушения в хода на акцията  контролните органи са съставили 8 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, и са наложили 30 глоби по фиш по същия закон. За  установени от органите на реда нарушения са издадени и 3 акта по Закона за българските документи за самоличност, и по един акт - по Кодекса за застраховането и по чл. 98, ал. 1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия(за неправилно съхранение на ловно оръжие).
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top