Търговище  3 °CПетък, 9- ти Декември
USD  1.85933 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Топъл обяд за 200 души в Търговище

Топъл обяд за 200 души в Търговище Източник: Снимка Интернет

Търговище

Община Търговище ще кандидатства по програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ По програмата 200 потребители ще получават топла храна в работните дни в периода от 4 май до 19 юни тази година. Храната ще се доставя директно до дома на потребителите и ще бъде безплатна. Менюто за 2,90 лв. ще бъде от супа, основно ястие и десерт /поне веднъж седмично/.
Отделно, кухнята на „Социален патронаж“ продължава да доставя топла храна на над 700 души на територията на община Търговище, уточняват от кметството.
За периода на извънредното положение Община Търговище иска и разширяване на обхвата по проект „Патронажна грижа“. По проекта, който се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси“, ще могат да бъдат включени допълнително 180 души, освен досегашните 92-ма потребители. Целева група са: възрастни хора над 65 г. с ограничения или с невъзможност за самообслужване, хора с увреждания; лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; лица, поставени под карантина във връзка с COVID-19; самотни родители с деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.
По проекта ще се извършва и доставка на храна, и лекарства, които са закупени със средства на ползвателите. Потребителите ще получават и съдействие при заплащане на битовите им сметки.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top