Търговище  9 °CСъбота, 2- ри Март
USD  1.80878 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Три "умни" пейки са монтирани в Търговище

Три "умни" пейки са монтирани в Търговище Източник: Община Търговище

Търговище

Три нови „умни“ пейки са монтирани в Търговище. Те са разположени в парка „Роден кът“, в близост до надписа „Търговище“ в Източния парк и до тревната площ между улиците „Паисий“ и „П. Р. Славейков“.
Всяка от пейките разполага с безжичен интернет, безжично зарядно за мобилни телефони, както и USB изходи за зареждане на различни мобилни устройства. Енергията за целта се генерира от слънчеви панели, монтирани на самата пейка.
Пейките ще функционират и като своеобразни метеорологични станции. Предстои включването им в мобилното приложение „Strawberry app“, чрез което ще се получава информация за температурата, влажността на въздуха и въглеродните емисии.
И трите пейки са монтирани на места с денонощно видеонаблюдение. Освен Община Търговище, достъп до записите и излъчването в реално време имат и органите на реда.
Призоваваме всички съграждани да пазим новите придобивки. В случай на констатиране на вандалски прояви незабавно следва да се подаде сигнал на телефон 112 или на Горещия телефон на Общината 0601 68 612.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top