Търговище  5 °CСряда, 6- ти Декември
USD  1.81465 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Удължават с 6 месеца услугите по патронажна грижа в община Търговище

Удължават с 6 месеца услугите по патронажна грижа в община Търговище Източник: Интернет

Търговище

Община Търговище удължава с шест месеца, до средата на април 2023 г., предоставянето услугите по проект „Патронажна грижа +“. В тази връзка кметът д-р Дарин Димитров внася в Общинския съвет докладна с искане услугите да продължат да се предоставят безплатно. Иска се и разрешение доставчик на услугата да продължи да е Центърът за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда.
В докладната на кмета е записано, че ще бъде запазен определеният за общината минимален брой на потребителите от 118 души.
Целева групи по проекта са: хора с увреждания; възрастни в невъзможност за самообслужване; лица над 54 г.; лица, поставени под карантина заради COVID-19 и такива от рисковите групи за заразяване с коронавирусна инфекция. В рамките на до 2 часа дневно те ще получават медицински грижи, рехабилитация, психологическа подкрепа и консултиране в домовете си. Потребителите ще могат да разчитат на екипите по проекта и за доставка на храни, лекарства и продукти от първа необходимост, както и на съдействие за заявяването на неотложни административни услуги.
Припомняме, че Община Търговище стартира услугата за закупуване и доставка на храна и медикаменти по собствена инициатива и със собствени средства в началото на пандемията. Към момента дейностите се изпълняват по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
Докладната на кмета ще бъде разгледана на предстоящото заседание на местния парламент на 29 септември. 
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top