Търговище  13 °CСъбота, 27- ми Ноември
USD  1.7322 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Внимавайте с изхвърлянето на строителни отпадъци, грозят ви глоби

Внимавайте с изхвърлянето на строителни отпадъци, грозят ви глоби Източник: infotargovishte.info

Търговище

24 констативни протокола са съставили специалистите по контрол на чистотата в Община Търговище през месец април. 13 от тях са за складиране на строителни отпадъци на обществени площи.
Общината има сключени договори с фирми за извозване на строителни, едрогабаритни и опасни отпадъци, електрическо и електронно оборудване. Строителни отпадъци до 1 куб. м се извозват безплатно. Списък с площадките и реда за предаване на различните видове отпадъци е публикуван в сайта на администрацията. От Общинска администрация припомнят още, че е забранено и изхвърлянето на растителни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци или до тях. Те следва да се оползотворяват на място в дворовете. Възможно е и предаването им на площадката за компостиране в промишлената зона.
Общинското предприятие БКС, пък, ежедневно извозва със специализиран транспорт нерегламентирано струпани около контейнерите мебели, уреди и строителни материали. Това се прави изцяло за сметка на предприятието и с цел опазване чистотата в града. Разходът е допълнителен и се плаща от всички граждани. В тази връзка се призовават жителите на Търговище да използват услугите на фирмите, с които Общината има сключени договори, каквито са и законовите изисквания.
БКС умоляват шофьорите да не паркират превозните си средства в близост до съдовете за битови отпадъци, тъй като това прави невъзможно извозването на сметта. Само през последната седмица има повече от 10 такива случая, като в някои от тях се е наложила намесата и на „Пътна полиция“.
 
 


Прочетете също
Top