Търговище  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82993 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Временна организация на движението в Търговище за празничното шествие на училищата

Временна организация на движението в Търговище за празничното шествие на училищата

Търговище

Във връзка с провеждането утре в Търговище на различни празнични прояви по случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност - празнично шествие и дефиле на зрелостниците, с цел подобряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътни инциденти от ОД на МВР-Търговище уведомяват гражданите, че ще бъдат въведени ограничения за движение на превозни средства по отделни улици в града.
По повод провеждането на празнично шествие на ученици, което ще се проведе от 10.30 ч на 24 май,  от  9.30 ч. на същия ден до приключване на проявата:
- се затваря за  движение ул. „Христо Ботев“ - от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до кръстовището с ул. „Цар Симеон“, и улиците „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Кл. Охридски“.
- за преминаване на участващите блокове от училищата временно ще бъде ограничено движението по:
бул. „Митрополит Андрей“ - от кръстовището с ул. „П. Р. Славейков“ до кръстовището с ул. „Хан Кубрат“, и участъка от улица „Христо Ботев“ - от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до кръстовището с ул. „Цар Симеон“;
ул. „Капитан Данаджиев“ - от кръстовището с ул. „Боровец“ до кръстовището с ул. „Паисий“;
ул. „Трети март“ - от кръстовището с пресечката за IV-то основно училище до кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“;
ул. „Братя Миладинови“ - от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до кръстовището с ул. „Христо Ботев“.
На тези кръстовища ще има полицейски екипи от 9.30 ч. Служителите на реда ще преустановяват движението на МПС само докато преминат празничните колони, веднага след което то ще бъде възстановено.
По време на преминаване на блоковете от училищата към централната част на града служители на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Търговище и на РУ-Търговище ще подпомагат  движението на автомобили и пешеходци на някои от възловите кръстовище в града - на „Стария бряст“, кръговото движение до бившата баня и до сладкарница „Захарно петле“.
Във връзка с празничното дефиле на абитуриенти от Випуск 2024 г. от 16.00 ч. полицейски екипи ще бъдат отново на възловите кръстовища в Търговище и при необходимост ще регулират движението на МПС. Във вечерния часови пояс движението на МПС ще бъде временно ограничено, като към централната част на града ще се допуска само влизането на автомобили, превозващи абитуриенти. Тези  автомобили ще могат да паркират на паркингите до спортна зала „Сеид Мустафов“, ДСК, хотел „Мизия“ и бившата сграда на ОББ - до изчерпване на капацитета им.
Движението на МПС, превозващи абитуриенти, по ул. „П.Р. Славейков“ ще се осъществява еднопосочно - само откъм хотел „Идол“ в посока централна поща. След приключване на дефилето и оттегляне на автомобилите, превозващи абитуриенти, движението на МПС в този участък ще се осъществява в обратната посока - от централна поща към хотел „Идол“.
От полицията апелират към гражданите на Търговище да спазват въведените с оглед осигуряване сигурността на пътя на абитуриентите и техните близки временни ограничения за движение в определени участъци и времеви интервали. На зрелостниците пожелават весел и незабравим празник и им напомнят да проявят необходимата отговорност така, че да не допускат създаване на предпоставки за пътни инциденти, които биха помрачили празника им. А именно - да не шофират след употреба на алкохол или под въздействието на наркотични вещества, нито пък да се возят като пътници в автомобили, шофирани от употребил алкохол или наркотици водач, или от неправоспособни такива.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top