Търговище  25 °CЧетв, 1- ви Юни
USD  1.82839 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Възрожденско кафене и гладиаторски лагер в Алеята на занаятите

Възрожденско кафене и гладиаторски лагер в Алеята на занаятите Източник: Община Търговище

Търговище

Възстановки и реконструкции на възрожденско кафене, античен пазар и гладиаторски лагер ще има в Алеята на занаятите в парка „Борово око“ през целия ден на 13 и 14 май. Разположените обекти ще бъдат интерактивни и ще позволяват участие от страна на посетителите.
В петъчния 13 май Сдружение „Приказка за България“ ще обособи възрожденско кафене с няколко компонента. Ще бъде ситуирано старо селско, чорбаджийско кафене и поевропейченият му вариант в следосвобожденския български град. Ще има и дамски виенски салон. Демонстрирани ще бъдат търговско-икономически отношения в пред и следосвобожденска България. Всички желаещи ще имат възможност да си направят снимки с аксесоари и обстановка, присъщи на периода.
В Деня на Търговище, 14 май, жителите и гостите на Търговище ще могат да видят исторически възстановки и реконструкции на античен пазар, военен пункт и гладиаторски обучения, организирани от Сдружение „Виа Претория“. Посетителите ще могат да се включат в дейности, белязали преминаването от Античност към Средновековие. Достъпът и участието в различните дейности и в двата дни са свободни.
Инфо Търговище
 
 


Прочетете също
Top