Търговище  32 °CНеделя, 1- ви Окт.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

XII Празници на женските и девически хорове „Проф. Лилия Гюлева“ ще се състоят в Търговище от 2 до 4 юни

XII Празници на женските и девически хорове „Проф. Лилия Гюлева“ ще се състоят в Търговище от 2 до 4 юни Източник: Община Търговище

Култура


От 2 до 4 юни в Търговище ще се състоят XII Празници на женските и девически хорове „Проф. Лилия Гюлева“. Те се провеждат под патронажа на кмета Д-р Дарин Димитров, а техен домакин е Представителен женски хор „Златна лира“ към Община Търговище (Женски хор "Златна лира" - Търговище).
Празниците датират от 1987 г. и се провеждат на всеки две години. През тази година те са посветени на 50-годишнината от основаването на хор „Златна лира“ и навършването на 90 години от рождението на проф. Лилия Гюлева.
В тазгодишното издание участие ще вземат общо 6 хора от България, Румъния и Турция.
На 2 юни, от 17.00 ч., в централната градска част ще се състои дефиле на участниците. От 18.00 ч., в залата на ОНЧ „Напредък-1864“ започва и първата концертна вечер. В нея ще се изявят Детски хор „Орфей“ от град Хасково, Детският хор при Национален учебен комплекс по култура – Италиански лицей и Хорът на учителките от град Добрич.

Във втората вечер, 3 юни, от 16.00 ч., в залата на читалището, ще се изявят Детско-младежки хор „Симбол – Жан Лупу“ към Румънската патриаршия и Женски хор „Нилюфер“ от град Бурса, Турция. В 18.00 ч. пък започва юбилейният концерт на домакините от хор „Златна лира“.
По традиция, в последния ден на празниците, участниците ще изнесат духовен концерт в храм „Св. Иоан Рилски“. Началото е в 10.00 ч., на 4 юни.
Събитието се организира по проект, финансиран от Национален фонд „Култура“, по Програма „Субсидии за проекти с национално значение 2022 г.“.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top