Търговище  -4 °CЧетв, 3- ти Декември
USD  1.62094 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Задържаха двама за кражби от частни домове

Задържаха двама за кражби от частни домове Източник: Интернет

Област

На 17.11.2020 г. след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия в управлението е доведен 45-годишен мъж от с. Лиляк, община Търговище, за когото е установено, че около 03,00 ч на същата дата е проникнал в частен дом в селото – собственост на 46-годишен мъж. Извършителят е направил опит за  кражба на движими вещи и ценности от жилището, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини. 
Същият е задържан в РУ-Търговище. Известен е на полицията с извършени от него множество предишни кражби, неколкократно осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство.
След проведени в управлението оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че 45-годишен мъж от гр. Омуртаг е извършител на взломна кражба на сумата от 400 лв. от жилище в същия град, обитавано от 31- годишен мъж от с. Градец, община Котел. Деянието е извършено за времето от 7 до 16,30 ч на 23.10.2020 г., като в жилището е проникнато чрез счупване на прозорец. Извършителят е известен на полицията с извършени от него предишни кражби. С постановление на прокурор  е задържан за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top