Търговище  8 °CПетък, 5- ти Март
USD  1.63832 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Задържаха извършители на домови кражби

Задържаха извършители на домови кражби Източник: Интернет

Област

За времето от м. февруари 2020 г. до 8 ч на 18.02.2021 г. неизвестен извършител чрез взломяване на метална врата е проникнал в жилище в гр. Омуртаг, и е извършил кражба на телевизор, тонколони, масичка и други вещи. След проведени издирвателни действия криминалисти от управлението са установили извършителите на деянието – 18-годишен младеж и 16-годишен непълнолетен младеж, и двамата от гр. Омуртаг.
В хода на проведените действия по разследването е установено, че двамата младежи са извършители и на още две кражби – на телевизор „Самсунг“ и 20 бутилки уиски от къща в гр. Омуртаг/деянието е извършено през 2020 г./, както и на кражба на DVD-устройство и уиски от друга къща, намираща се  също в гр. Омуртаг.
18-годишният е задържан в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Двамата са известни на полицията с извършени от тях предишни кражби. По случаите са образувани две досъдебни производства по чл. 195 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг, и се извършва една проверка по чл. 194 от Наказателния кодекс.
Инфо Търговище 


 
 


Прочетете също
Top